Forum MIĘKINIA - PIERWSZE FORUM GMINNE Strona Główna MIĘKINIA - PIERWSZE FORUM GMINNE
Zaproś znajomych do wspólnych rozmów
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

kącik kuchniomana ;P
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MIĘKINIA - PIERWSZE FORUM GMINNE Strona Główna -> Dowolne tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Endorfina
Administrator
Administrator



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 5281
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mrozów
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 22:36, 23 Kwi 2015    Temat postu:

Zaopatrzyłam się w szpinak mrożony Cool
Prawdę mówiąc nawet latem wole taki Embarassed


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kilkujadek
weteran
weteran



Dołączył: 23 Lis 2012
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 22:41, 23 Kwi 2015    Temat postu:

mrożony sz fajny jest
ze swieżych to niedługo powinna pojawić się młoda pokrzywa. po sparzeniu wrzątkiem nie parzy a daje ciekawą ostrość w pastach wszelakich


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
horst1969
zasłużony VIP
zasłużony VIP



Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1920
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 6:48, 24 Kwi 2015    Temat postu:

O i to jest pomysł. Spróbuję z wędzona makrelą. Tylko trzeba zebrać ją z miejsc, gdzie nie było walone rand-upem Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pią 8:28, 24 Kwi 2015    Temat postu:

Randap po chyba 3 tyg się znika, znaczy się dezaktuwyje Razz
A z tą chemią w jedzeniu to lekka przesada Very Happy Nie można się stać niewolnikiem pokarmu zwłaszcza jak się ma potomstwo do wykarmienia Razz Wystarczy ograniczyć do całkowitego minimum cole, czipsy i słodycze, a maksymalizować gotowane jedzenia,
i to chyba będzie i tak fajowo jak na dzisiejsze czasy Very Happy Very Happy Very Happy
A ile chemii mydle do rąk, w paście do zębów, w płynach do kąpieli, w proszkach do prania, w dezodorantach i perfumkach itd... ? Cool

My tu na zachód* od Wrocławia i tak mamy 90% mniej chemii z powietrza niż Ci z drugiej strony (Jelcze itp...), także wegetkę to se możemy już chyba spożywać sklepową Razz - tak mi się wydaje

*- już "niemiec" wiedział, że to najlepsze przedmieścia bo 90% wiatrów to zachodnie Very Happy
Powrót do góry
Kilkujadek
weteran
weteran



Dołączył: 23 Lis 2012
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 13:33, 24 Kwi 2015    Temat postu:

Zbezpieczyciel napisał:
Randap po chyba 3 tyg się znika, znaczy się dezaktuwyje Razz
Very Happy


Dezaktywuje się razem z całym życiem wokół.....
Tak przede wszystkim umiar, więc póki nie używasz proszku do mycia własnych jelit czy żołądka (czytaj doustnie) to jest ok. Choć pamiętam okres z dzieciństwa gdy wchodziły pasty do zębów smakowe... wszyscy na podwórku jedli Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pią 14:00, 24 Kwi 2015    Temat postu:

Kilkujadek napisał:
{...}pasty do zębów smakowe... wszyscy na podwórku jedli Very Happy
Teraz za to są prezerwatywy smakowe Very Happy Very Happy Very Happy
Nie wiem czy wszyscy je jedzą Razz Czy co z nimi robią Cool
Powrót do góry
Endorfina
Administrator
Administrator



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 5281
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mrozów
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 15:31, 24 Kwi 2015    Temat postu:

No, to zgrzeszyłam - tym razem wersja szpinaku z serkiem topionym Wink

Kilkujadek napisał:
ze swieżych to niedługo powinna pojawić się młoda pokrzywa. po sparzeniu wrzątkiem nie parzy a daje ciekawą ostrość w pastach wszelakich

Coś w tym temacie: bardzo wartościowa, a i smaczna zielenina: pokrzywa (oczywiście świeże, nie stare liście i naturalnie sprzone), do tego młody krwawnik, ten drobniusieńki szczypiorek, co rośnie, jak trawa (cebulka trybulka, czy jakoś tak), zielona pietruszka, posiekane jajko na twardo, sól, sok z cytryny. Na wzmocnienie, niedobór witamin po zimie, anemię, dla rekonwalescentów i dla smaku - znakomita! No i tańsza niż barszcz Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
horst1969
zasłużony VIP
zasłużony VIP



Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1920
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:42, 26 Kwi 2015    Temat postu:

czuję szczaw i mirabelki Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Endorfina
Administrator
Administrator



Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 5281
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mrozów
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:45, 26 Kwi 2015    Temat postu:

te Twoje przenośnie!... Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Magic
ekspert
ekspert



Dołączył: 22 Sie 2006
Posty: 1416
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miękinia
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 23:19, 26 Kwi 2015    Temat postu:

horście, czy Twój grill i umiejętności przewiduje też takie smakołyki:




? Razz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
horst1969
zasłużony VIP
zasłużony VIP



Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1920
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 23:31, 26 Kwi 2015    Temat postu:

żeby zrobić prosiaka w całości, to trzeba mieć wielki piec. Najlepszego prosiaka jadłem tu: [link widoczny dla zalogowanych]
ale to było dawno. Był tam wielki piekny piec piekarniczy, w którym można było takie cuda wyczyniać.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
horst1969
zasłużony VIP
zasłużony VIP



Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1920
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 18:52, 29 Kwi 2015    Temat postu:

z prostych rzeczy ostatnio: zakisiłem żurek z mąki gryczanej, jest ciemny, pyszny i nie tak gęsty jak z żytniej, czuć delikatną ziarnistość tej mąki. Pycha. Mąka do kupienia w spar`ze Wilkszyn.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
horst1969
zasłużony VIP
zasłużony VIP



Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1920
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 23:35, 29 Kwi 2015    Temat postu:

Kilkujadek napisał:
mrożony sz fajny jest
ze swieżych to niedługo powinna pojawić się młoda pokrzywa. po sparzeniu wrzątkiem nie parzy a daje ciekawą ostrość w pastach wszelakich


no i wypróbowana. O kulwa, jest moc. Smile W pascie makrela wędzona+jajo+pomidorki i "tam takie przyprawy"+ze dwie, trzy łodygi pokrzywy ... mam wrazenie, ze czysci organizm bardziej niz czysty spirytus Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Martika
zasłużony
zasłużony



Dołączył: 26 Mar 2015
Posty: 838
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 8:49, 04 Maj 2015    Temat postu:

No ja ostatnio gustuję w indyjskich potrawach, przyprawach i aromatach. Podpasowała mi cieciorka na wszelkie sposoby robiona.
No i co można nawąchać się, dla mnie cudo.

Jakoś nigdy nie mogłam tknąć pięknie upieczonego świniaka w całości patrząc na jego pyszczek. Ale zawsze miałam problem ze zjadaniem zwierząt, wolę nie wyobrażać sobie co wcinam a już tym bardziej wolę nie mieć uświadamiane w sposób dobitny tego, że kroję upieczonego zwierzaka.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
horst1969
zasłużony VIP
zasłużony VIP



Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 1920
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 19:29, 04 Maj 2015    Temat postu:

A ja uważam, że to wychowawczo widzieć, co się je. Jak złowię rybę i przeznaczę ją na patelnię, to każdy kęs jest drogi. A jak ktoś widzi tylko bezkształtne szynki i kiełbasy, bez nawiązania do żywego stworzenia, to jak mu coś zzielenieje, to ma to w d.
ps. a juz totalnie inna bajka jest , jak trzeba zabić to, co się zje ...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez horst1969 dnia Pon 19:32, 04 Maj 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum MIĘKINIA - PIERWSZE FORUM GMINNE Strona Główna -> Dowolne tematy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Następny
Strona 9 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin